achsa vissel cv achsa vissel sexuologie achsa vissel counseling achsa vissel workshops achsa vissel boek achsa vissel media achsa vissel links achsa vissel contact
 

Seksuele problemen

Ongeveer de helft van de mensen heeft wel eens last van een seksueel probleem. Zo’n probleem is vervelend voor jezelf : je zelfvertrouwen, gevoel van eigenwaarde en levensplezier kunnen eronder lijden. Een seksprobleem kan ook een stoorzender worden in een relatie. Erover praten kan moeilijk zijn, want veel mensen schamen zich ervoor. Daardoor kun je langer met een probleem rondlopen dan nodig is.
Problemen die vaak voorkomen zijn:
*weinig of geen zin in seks
*verschillen tussen de wensen van jou en je partner. Een van de twee wil vaker, of heel anders vrijen dan de ander.
*niet opgewonden worden, of je opwinding kwijtraken tijdens seks
*erectieproblemen
*pijn bij het vrijen
*vaginistische klachten (het lijkt alsof de vagina ‘dichtzit’)
*moeite met klaarkomen
*voortijdige zaadlozing
*de seksuele relatie staat stil, of lijkt ‘ingeslapen’
Sommige van deze problemen ervaar je alleen in een relatie. Van andere kun je ook last hebben als je geen sekspartner hebt.
Sekstherapie kan een nieuwe impuls geven aan een relatie. Je gaat elkaar weer ‘zien’ en waarderen en je geniet meer van seks. Doordat je een tijdje serieus met jezelf (en elkaar) bezig bent, kun je meer verdieping en intensiteit voelen in je relatie, en soms ook in andere aspecten van je leven.

Werkwijze

De therapie bestaat uit gesprekken. Vaak hoort er ‘huiswerk’ bij, oefeningen om thuis te doen, alleen of samen. Door het huiswerk zet je zelf actief stappen om iets aan de situatie te doen. Gesprekken vinden ongeveer een keer in de drie weken plaats. Na een oriënterend eerste gesprek wordt een behandelplan opgesteld. Vaak zijn een paar gesprekken genoeg om voor verandering te zorgen, andere keren zijn daar meer sessies voor nodig. De consulten kunnen door e-mailcontact ondersteund worden.

Kosten

Het tarief voor een sessie bedraagt € 50,-. Voor mensen met een minimuminkomen en voor jongeren is een verlaagd tarief mogelijk, respectievelijk €30,- en €18,-. De kosten voor een advies per e-mail bedragen E 18,-

 


 
all rights reserved Achsa Vissel 2006 ©